Інноваційний одяг з додатковими функціями років 40 назад ми могли побачити тільки у фантастичних фільмах. Тепер куртка, яка нагадує власнику телефона, що він його забув, та футболка з вмонтованим сенсорами, які відстежують роботу серця, уже нікого не здивують. Простирадла й ковдри з підігрівом також стали звичними в побуті. Куртки й жилети, які генерують тепло, багато хто ще вважає новинками. Люди не зовсім розуміють, як це працює, тому інколи ставляться до такого одягу неоднозначно. Спробуємо розвіяти сумніви й показати всі переваги речей з ідеальним захистом від холоду.


Що таке одяг з підігрівом

Створити одяг, який має власну систему генерування тепла, мріяло не одне покоління виробників. Сьогодні речі, що вміють адаптуватися до погодних умов, випускають досить багато брендів. Найчастіше виробники пропонують одяг, який може випромінювати тепло завдяки системі обігріву з вуглецевого волокна.

Відомо два варіанти виготовлення речей з підігрівом:

з використанням кабелю, який нагріває, – застосовується для виготовлення електрогрілок, електроковдр, простирадл;

з використанням струмопровідних вуглецевих ниток.

Застосування кабелів – давно відомий спосіб, з його допомогою можна перетворити будь-який предмет в річ, яка генерує тепло. Монтаж кабелів не є особливо складним і дорогим процесом, тому такі вироби мають досить помірні ціни. Головний недолік цього способу – діаметр кабелю. Досить товстий кабель відчувається в одязі. Для електроковдри цей варіант підходить: якщо ви відчуєте кабель, то можете скористатися пледом чи простирадлом, з одягом складніше. Тут підійде інший спосіб обігріву – використання струмопровідних ниток чи плівок з вуглецевих нанотрубок (ще є варіант пластини з карбоновим напиленням).

Нитки, виготовлені з вуглецевого або карбонового волокна, схожі на звичайні, але відрізняються складною внутрішньою структурою. Струмопровідні елементи роблять не тільки з карбонового волокна, вони бувають позолочені й посріблені. Їх головна особливість – можливість нагріватися при проходженні електричного струму. Одяг з підігрівом є багатошаровим, це забезпечує захист від зовнішнього впливу електричного поля. Застосування ниток не робить одяг об’ємним, навпаки, він легкий та зручний.

Джерело живлення для речей з підігрівом

На жаль, вічного акумулятора, як і двигуна людство ще не винайшло. Моделі з підігрівом живляться від різних джерел. Для електричних ковдр і простирадл підходять  електромережі з напругою 220 В, їх вмикають у звичайні стаціонарні розетки. Для одягу використовують блоки живлення, повербанк з напругою 5-12 В. 

Сучасні повербанки з легкими літій-іонними акумуляторними батареями мають компактні габарити й досить пристойну ємність заряду. Моделі швидко заряджаються, обладнані світлодіодними індикаторами, які чітко показують рівень заряду. Дизайн і форма пристроїв дуже різноманітна.

Для обігріву одягу повербанк носять у внутрішній кишені куртки чи жилета, приєднують його до кабелю через гніздо USB. Після вмикання  роботу пристрою регулюють в потрібному режимі. Кожен користувач налаштовує температуру нагріву, яка буде комфортною тільки для нього. Так, куртки Thermalli (офіційний представник брендів термокурток) можуть працювати в трьох температурних режимах, які дуже просто виставити: для цього слід натиснути на кнопку й перемкнути після того, як загориться індикатор потрібного кольору. 

Синій індикатор забезпечує мінімальний режим – куртка підігрівається до 25 °C. В такому ощадливому режимі джерело живлення може працювати 10-12 годин. Якщо виставляють білий індикатор, то отримують роботу в режимі середнього рівня навантаження. Підігрів здійснюється до 35 °C, заряду повербанка вистачить на 8-10 годин. Найменше обігрів працює при ввімкненні максимального режиму – червоний індикатор. Підтримувати температуру 45 °C  пристрій зможе 6-8 годин.

Чи безпечно носити одяг з підігрівом

Цей аспект важливий, багатьом людям стає моторошно, коли вони думають про те, що в них по спині проходить електричний струм. Не треба цього боятися, напруга становить всього 5 В. При подачі струму від зони обігріву йде слабке інфрачервоне випромінювання. Воно нагріває верхній шар шкіри. По судинах тепло з кровотоком розноситься по всьому тілу. Цей процес не шкодить організму. Зовнішній вплив електричного поля, за словами медиків, теж не несе ніякого негативу. 

Температура, при якій можливо отримати опіки, – 65 °C. Обігрів одягу до таких показників виробники не програмують і не виготовляють. Температура при ввімкненні максимального режиму становить 45 °C.  Цей одяг цілком безпечний і практичний. Він обладнаний сенсорами, при потраплянні снігу або дощу на поверхню куртки датчики автоматично вимикають обігрів.

Куртки й жилети з обігрівом можуть врятувати людину від переохолодження та застуди. Нагрівальні елементи виробники розміщують на найвразливіших зонах, щоб захистити груди, спину, шию. Коли тіло спітніло, а людина змушена вийти на холод, підігрів не дасть їй змерзнути й дістати запалення легенів.

Всі речі Thermalli відрізняються європейською якістю і відповідають стандартам RoHS (Restriction of Hazardous Substances – обмеження використання небезпечних речовин). Директива давно впроваджена в ЄС, вона обмежує вміст шкідливих речовин в електричному та електронному обладнанні.

Переваги одягу з підігрівом

Індустрія моди й смарттехнології розвиваються дуже швидко. Ці два сегменти буквально створені один для одного. Нові куртки з підігрівом відрізняються приємним силуетом, мають набивку з поліестеру, практичні кольори захисного шару і легкі нагрівальні елементи.

Головні переваги курток та жилетів, що генерують тепло:

створення комфорту в холод;

захист організму від переохолодження;

можливість вести здоровий спосіб життя – довше гуляти на вулиці;

зведення до мінімуму спортивних травм (м’язи не перенапружуються й не травмуються на розминках в куртці з обігрівом);

можливість керувати системою обігріву з телефону за допомогою Bluetooth і спеціальних застосунків.

Сфера використання термокурток

Одяг з підігрівом створювався для використання в екстрених ситуаціях. Такі куртки були призначені для людей певних професій, а також любителів екстремального відпочинку:

рятувальників, поліціянтів;

військових;

медиків швидкої допомоги;

прихильників зимової риболовлі;

любителів подорожей по горах;

лижників;

мотоциклістів;

любителів зимового катання на велосипедах і снігоходах;

представників служб комунального господарства.

Більшість людей з цього переліку мали виконувати свою роботу за будь-якої погоди, особливо важко буває рятувальникам і комунальникам. Одяг з функцією обігріву забезпечить зручність і термозахист.

Поступово ці речі оцінили люди, які люблять довгі прогулянки, ведуть активний спосіб життя, часто бувають у відрядженнях. Виробники створили легкі стильні куртки та жилети, цей одяг прекрасно вписується в стиль кежуал. Його охоче носять і ті, хто працює в офісах, і ті, чиє робоче місце на свіжому повітрі. Куртки з підігрівом Thermalli ідеально підійдуть тому, хто любить комфорт і зручність.

Куртка з підігрівом: особливості використання

Нагрівання одягу забезпечує наявність під підкладкою високотехнологічної плівки з вуглецевих нанотрубок. Сучасні стильні куртки Thermalli з функцією генерування тепла можуть мати дві, три й чотири зони обігріву.

Дві зони обігріву розмішують на спині й комірі.

Якщо куртка має три зони нагрівання, то вуглецеві нанотрубки вшивають на спині, спереду – ліворуч і праворуч (розділені застіжкою-блискавкою).

Чотири теплих зони розміщені на спині, на комірі, у двох кишенях.

Тепло виробляє генерує акумулятор, який підтримує обігрів у заданому режимі – 25-45 °C. Для найбільшого комфорту варто скористатися автоматичним режимом: після 5 хвилин роботи на максимальному рівні нагрівання, електрогрілка самостійно перейде в режим середньої інтенсивності. Такі куртки рекомендують для носіння до -15 °C. Час обігріву залежить від вибраного температурного режиму та ємності повербанку. Чим потужніший повербанк, тим довше триватиме обігрів. Рекомендована модель зовнішнього акумулятора має ємність 8000 мАг. Матеріал виробу – поліестер. Моделі легкі й приємні на дотик.

Жилети з підігрівом: стильно й тепло

Жилети ввійшли в моду дуже швидко й, як показую час, надовго. Ці речі стали важливим і крутим елементом лука багатьох модників. Але погодьтеся, для нашої зими, навіть м’якої з легким мінусом, прогулянка в жилеті – таке собі задоволення. Аж тут, як Deus ex machina, з’являються жилети з підігрівом. Тепер стало можливим бути модним і не мерзнути.

Жилети з підігрівом Thermalli відрізняються сучасним дизайном. Моделі виготовлені з використанням вуглецевих технологій. Нагріваються й віддають тепло струмопровідні карбонові нанотрубки, які розміщені в одній (на спині) або двох зонах (на спині й комірі). Жилети теж підтримують обігрів в трьох режимах, діапазон температур – 25-45 °C. Якщо виставити мінімальну температуру, то система підігріву може працювати до 12 год. Живлення забезпечує повербанк.

Як доглядати за одягом з підігрівом?

Речі, обладнані вуглецевими волокнами, не потрібно здавати в хімчистку. Їх можна прати вручну або в пральній машині при температурі 30 °C. Віджим краще ставити 400-500 оборотів. Перед пранням слід від’єднати від кабелю й дістати з внутрішньої кишені повербанк. Це потрібно зробити обов’язково, зовнішній акумулятор не переживе занурення у воду. Роз’єм USB закривають спеціальним захисним ковпачком.

При пранні курток та жилетів не слід використовувати засоби для відбілювання й кондиціонери. Всі блискавки мають бути застебнуті. Сушити речі потрібно у вертикальному або горизонтальному положенні. Якщо куртка чи жилет мокрі, обігрів вмикати не можна.

Куртки й жилети найкращої якості за помірними цінами пропонує бренд інноваційного одягу Thermalli. У нас ви знайдете ідеальний варіант розумного одягу для активного відпочинку, який надійно захищає від холоду. Важко переоцінити ефект використання одягу з підігрівом у воєнний час, який саме зараз переживають українці. Нас чекає важка зима, ймовірно, будуть перебої з опаленням та подачею електроенергії. В таких умовах одяг, що генерує тепло, стане справжнім скарбом. Куртки з підігрівом допоможуть пережити холод і не втратити силу духа на шляху до перемоги.